2020_08 Auktionen er slut. Her er den nye F1-, F3- og F5-rente

Lise Nytoft Bergmann, Boligøkonom og chefanalytiker i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom og chefanalytiker i Nordea Kredit

De fleste boligejere slipper billigere

I Nordea Kredit har vi netop afsluttet auktionen over de obligationer, der ligger bag rentetilpasningslån, og det betyder, at vi nu kender renten på de rentetilpasningslån, der skal have ny rente den 1. oktober 2020. Resultaterne er:

F1-rente = - 0,12 pct. (nuværende rente = - 0,43 pct.)
F3-rente = - 0,25 pct. (nuværende rente = - 0,12 pct.)
F5-rente = - 0,19 pct. (nuværende rente = 1,00 pct.)

Renterne er oplyst efter fradrag for kursskæring og er dermed udtryk for den rente, boligejerne skal betale i det/de kommende år. Renten er beregnet for et lån med en 30-årig løbetid.

Skal dit lån have ny rente den 1. oktober? Se vores forventninger her

”Det er stadig den omvendte verden, hvor boligejerne bliver betalt af investorerne for at låne deres penge. Vi har efterhånden vænnet os til de negative renter, men når man tænker over det, er det stadig svært at forstå, at der findes investorer, der med fuldt overlæg køber en obligation, som de ved, at de vil tabe penge på, hvis de beholder den til udløb”, siger boligøkonom og chefanalytiker i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann og fortsætter:

”En F1-rente på -0,12 pct., en F3-rente på -0,25 pct. og en F5-rente på -0,19 pct., sætter ikke rekord, da renten tidligere har været endnu lavere, men det er trods alt så lave renter, at det bør give boligejerne glade rynker i øjenkrogen.”
 

F1-lån

F1-renten er netop blevet fastsat til -0,12 pct., mod -0,43 pct. for ét år siden. For et 30-årigt lån på 1 mio. kr. betyder det, at den månedlige ydelse efter skat vil stige med 30 kr., hvis lånet er med afdrag og 170 kr., hvis lånet er uden afdrag. Hvis der afvikles på lånet vil afdraget samtidig falde med 140 kr. om måneden.

”Boligejere med F1-lån har udsigt til en lille stigning i den månedlige ydelse. Renten er dog stadig så lav, at ydelsen hører til i godteposen frem for i skraldeposen. I det kommende år kan man låne 1 mio. kr. uden afdrag for en månedlig ydelse efter skat på bare 750 kr., så selv om man har et stort realkreditlån, er det ikke nogen høj ”husleje”, siger Lise Nytoft Bergmann.

F1-lån på 1 mio. kr.


F3-lån

Boligejere, der skal have ny rente på deres F3-lån den 1. oktober 2020, betaler i dag en rente på -0,12 pct. Fremover ligger renten på -0,25 pct., og det betyder, at ydelsen vil falde med 30 kr. om måneden efter skat pr. lånt million, hvis lånet er med afdrag og 70 kr., hvis lånet er uden afdrag. Samtidigt vil afdraget stige med 50 kr., hvis boligejeren afvikler på sin gæld.

”Det er boligejere med F3-lån, der har fået fastsat den laveste rente på auktionen. Det skal forklares med, at mange investorer forventer, at renten vil falde en lille smule yderligere i de kommende år, mens de på 5 års sigt igen forventer stigende renter”, forklarer Nordea boligøkonom Lise Nytoft Bergmann.

F3-lån på 1 mio. kr.

 

 

 

 


 

F5-lån

Boligejere med F5-lån har udsigt til den største besparelse. For fem år siden blev F5-renten nemlig fastsat til 1,00 pct., mens den i dag er blevet fastsat til bare -0,19 pct.

”F5-renten er fastsat til -0,19 pct., mens F3-renten er landet på -0,25 pct. Men da bidragssatsen på et F5-lån er lavere end på et F3-lån, er det faktisk boligejere med F5-lån, der betaler den laveste ydelse, hvis man sammenligner to lån med samme restløbetid. Så med mindre man tror på yderligere faldende renter i de kommende år, er F5-lånet faktisk den billigste løsning”, siger Lise Nytoft Bergmann.

F5-lån på 1 mio. kr.

 

 

 

 

 

 

Artiklen er en del af vores nyhedsbrev Nordea Kredit BoligNyt. Ønsker du lignende artikler i fremtiden, så tilmeld dig Nordea Kredit BoligNyt her.