2020_06 Gå på opdagelse i dit kommende nabolag

Tags:
2020

Jesper Økonom i Nordea Kredit, Jesper Bærentzen

Rigtig meget information er digital og tilgængelig for os alle. Det er – udover information om den konkrete bolig (opvarmning, antal toiletter m.m.) – også information om anslået ejendomsværdi, kalkindhold i vandet, hvordan beboerne i området stemte ved seneste valg, risiko for oversvømmelse ved voldsomt regnvejr eller stigning af havvandsstand, indbrud osv.

Desværre ligger informationen spredt og i en form, som det ikke er nemt at kombinere og forbinde med fx en adresse, men heldigvis har forskellige aktører set nye forretningsmuligheder i at gøre alle disse informationer nemt tilgængelige og brugbare for os alle.

Ejendomsmæglerkæden danbolig viser på danbolig.dk/nabolag/ et Danmarkskort, hvor man kan klikke sig ind på en kommune og derfra vælge et lokalområde, hvor der fx vises særlige kendetegn ved beboerne i netop det område – der er bl.a. information om antal singler, og om hvilke aviser beboerne læser – og selvfølgelig antal boliger til salg i  området.

Et andet eksempel er dingeo.dk, som samler mange forskellige informationer – fx energimærke, trafikstøj, mobildækning og radonrisiko – og præsenterer resultatet på deres hjemmeside.

Miljøstyrelsen har på hjemmesiden klimatilpasning.dk samlet en række værktøjer, som bl.a. viser hvor der er særlig risiko for skybrud, og hvordan klimaet i dit kommende nabolag kan blive i fremtiden. 

Nogle aktører tilbyder mod betaling en række services relateret til ejendommen – fx tjek af tag, radon m.m., men de gratis oplysninger er faktisk ganske omfattende.

Prøv at tjekke din egen adresse, og bliv lidt klogere – og få en ide om, hvordan dine naboer stemte til sidste folketingsvalg. Du kan selvfølgelig også prøve at tjekke en adresse i det område, hvor du måske gerne vil bo eller have en fritidsbolig.

Men husk, at oplysningerne som præsenteres, er naturligvis ikke bedre, end de oplysninger som er tilgængelige – og derfor vil en fejl i fx BBR slå igennem og blive vist.

God fornøjelse.

Artiklen er er en del af Nordea Kredit nyhedsbrev. Klik her, hvis du ønsker at modtage lignende artikler i fremtiden.

Allerede kunde: Kontakt Nordea hele døgnet hele året på chatten eller 70 33 33 33

Ny kunde: Opret dig som kunde online lige her - det tager kun et øjeblik