2020_03 Realkreditlån og Coronavirus – fire spørgsmål og fire svar

Du kan fortsat få lån i Nordea Kredit

Nordea Kredit er naturligvis også påvirket af Corona. Mange arbejder fx hjemmefra for at mindske risiko for spredning af smitte, og det har betydet, at arbejdet bliver tilrettelagt lidt anderledes end vi plejer.

Vi gør alt hvad vi kan, for at vores kunder får samme service og rådgivning, som de plejer – også når det handler om realkreditlån.

Stor uro på rentemarkederne. Sådan påvirker det boligrenterne

Vurdering af din ejendom

Skal du have et nyt lån i din bolig, hvor din ejendom skal vurderes, er det et krav at Nordea Kredit besigtiger ejendommen – både udvendigt og indvendigt.

Finanstilsynet har for at begrænse risiko for smitte midlertidigt slået en streg over kravet om indvendig besigtigelse – og Nordea Kredit (eller Danbolig) nøjes derfor med at se på ejendommen ude fra.

Tjek nemt hvor meget din nabo skylder i sin bolig

Påvirker Corona din indkomst?

Bliver du eller forventer du at blive ramt økonomisk af de forskellige indgreb og tiltag, som skal reducere smittespredning, så har du måske behov for lidt luft i økonomien – fx ved at udskyde betalingen på dit boliglån.

Du er meget velkommen til at kontakte Nordea for at høre om dine muligheder - ring til os via din Mobilbank, på 70 33 33 33 eller send os en mail via din Netbank, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Hvad sker der med renterne?

De lange boligrenter stiger, og det gør det lidt dyrere at låne penge til køb af ejerbolig. I et historisk perspektiv er renterne dog fortsat lave, og derfor bør man ikke dramatisere rentestigningen unødigt.

Vi fastholder vores anbefaling om, at boligkøberne skal vælge lån på baggrund af deres økonomiske robusthed og deres præference for risiko. Har man derfor en lille eller usikker økonomi, eller føler man sig utryg, hvis renten stiger, så bør man vælge et fastforrentet lån og låse renten fast med det samme ved at tegne en kurssikring.

Artiklen er en del af nyhedsbrevet Nordea Kredit BoligNyt. Tilmeld dig her og få flere artikler om bolig- og rentemarkedet.