2019_10 Har du 100.000 kr. til overs hver måned?

Renterne er faldet til et historisk lavt niveau, og for første gang nogensinde udstedes der nu obligationslån med fast rente og afdrag til en rente på bare 0,5 pct.

Lån penge i 30 år til en fast rente på 0,5 pct.

Kursen på obligationen ligger i øjeblikket omkring 96,75, og du kan derfor låne en million kroner (efter omkostninger) ved at optage et lån med en hovedstol på 1.063.000 kr., som koster ca. 3.500 kr. om måneden efter skat.

Det kontante lånebeløb svarer til den månedlige betaling på lånet gange 285. Populært sagt kan én sparet krone altså betale et lån på 285 kr., og så er det jo nemt at gennemgå budgettets poster for at beregne, hvad de kunne svare til i realkreditlån.

Herunder finder du nogle eksempler på budgetposter og det lånebeløb, de potentielt kunne veksles til.

Artiklen er en del af nyhedsbrevet Nordea Kredit BoligNyt. Tilmeld dig her og få flere artikler om bolig- og rentemarkedet.

 

Figur 1: Eksempler på budgetposter og det lånebeløb, de potentielt kunne veksles til

Figur 1

Kilde: Nordea Kredit

Og hvad med kødfrie dage, den daglige ”coffee to go”, bil nr. to osv.

Som skemaet viser, kan postevand i stedet for ½ liter vand på flaske hver dag – svarende til cirka 150 kroner om måneden – i stedet betale for et realkreditlån på 43.000 kr. Og så får du tilmed en ekstra bonus i form af et mindre klimamæssigt aftryk.

Med andre ord kan en kritisk gennemgang af budgettet hurtigt frigøre penge til opsparing, som på lidt længere sigt kan bringe dig lidt tættere på drømmeboligen.