2019_04 Sådan plejer du bedst din realkreditgæld

Henrik Henrik Sander Jantzen

Gældspleje – for dig der ikke selv overvåger dit realkreditlån

Overvågning af dit realkreditlån kan lyde negativt. Men pleje af din realkreditgæld er vigtig, da du potentielt kan opnå betydelige besparelser ved de renteændringer, der foregår dagligt, og som de fleste ikke selv holder nøje øje med. Derfor tilbyder Nordea overvågning af dit realkreditlån via vores system, kaldet Gældspleje.

Gældspleje kan også være med til at sikre, at du hele tiden har de bedst mulige lån i forhold til dine fremtidsplaner. Og så er det vel at mærke gratis som kunde i Nordea Kredit.

Afhængig af låntype kan Gældspleje sikre, at du automatisk får besked, når dine ønsker til en omlægning af lånet er nået, eksempelvis når:

  • en besparelse i dine betalinger på lånet er mulig
  • en reduktion af din realkreditgæld er mulig
  • din grænse for rentestigninger er nået

For at vise den korrekte gevinst ved at omlægge et realkreditlån, skal løbetiden være uændret på det nye lån, og beregningen skal indeholde alle omkostninger, der er forbundet med omlægningen.

Få flere artikler med relevans for boligejere ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev Nordea Kredit BoligNyt lige her.

Derudover er det netop på omlægningstidspunktet, at du bør overveje, om der er noget, du ønsker at ændre på dit lån. Dét, du skal overveje, er om:

  • løbetiden på lånet skal forblive uændret, forlænges eller reduceres?
  • du skal låne mere eller reducere gælden?
  • værdien af din bolig er steget, så boliglån eller anden gæld med fordel kan inddrages i realkreditlånet?
  • du skal fortsætte med samme låntype eller skifte til en anden låntype?

Hvilken låntype der er bedst, er ikke muligt at give et entydigt svar på, men vi vil gerne rådgive dig om forskellen på låntyperne og give dig et overblik over, hvordan de forskellige låntyper påvirker din økonomi.

10-, 20- eller 30-årigt lån - hvad koster det at blive hurtigt gældfri?

Nordeas tilbud om Gældspleje er en gratis service til alle kunder med ejerbolig og lån i Nordea Kredit. Du kan i eBolig i din Netbank se, om dit lån er overvåget. Er dit lån ikke overvåget, eller ønsker du at kende dit låns kriterier for overvågning, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan booke et møde med en rådgiver via vores netbank eller ved at ringe til Nordea 24/7 på 70 33 33 33.

Boligskøn beregner værdien af din bolig. Tjek www.bolig.nordea.dk

Modtager du digital post fra Nordea, får du besked direkte i din netbank.

Kriterier = hvornår ønsker jeg at Nordea kontakter mig.

 

I eBolig kan du også regne og se, hvad en omlægning betyder for dig. Opfylder beregningen dine ønsker, kan du selv omlægge lånet i eBolig.

Har du ikke dit lån i Nordea Kredit, kan du kontakte os for at høre om muligheden for overvågningen af dit lån i Gældspleje. Vi sidder klar ved telefonen for at aftale et møde med dig alle ugens dage kl. 8-20 på telefon 70 33 33 33.