2018_10 Snarlig deadline for boligejere med rentetilpasningslån

Boligøkonom og chefanalytiker i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann Boligøkonom og chefanalytiker i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann

Fristen nærmer sig for boligejere med rentetilpasningslån, der skal have ny rente den 1. januar 2019

Boligejere med rentetilpasningslån, der skal have ny rente den 1. januar 2019, skal snart beslutte, hvad der skal ske med deres lån. Fristen for at ændre på antallet af år mellem rentetilpasningerne er nemlig den 30. oktober 2018. Vi kan kontaktes på telefon 7033 0130 mellem kl. 8 og 20 eller via chatten i netbank.

Boligejere, der er tilfreds med deres nuværende lån, behøver ikke foretager sig noget, da lånet automatisk refinansieres.
 

Forstå dit rentetilpasningslån og læs mere læs mere om fordele og ulemper ved variabel rente på nordea.dk
 

Rentetilpasning, auktion variabelt forrentede lån Der holdes auktion i november. Resultatet har betydning for boligejere med rentetilpasningslån, der får ny rente den 1. januar 2019

Se vores nye video med beregninger og gode råd

Vi forventer, at F1-renten ende i omegnen af -0,1 pct., F3-renten i omegnen af 0,1 pct., og F5-renten i omegnen af 0,6 pct.
Du kan se mere om, hvad det betyder for ydelsen på dit lån, og få vores øvrige tips til auktionen i videoen lige her.

Tilmeld dig Nordea Kredit boligNyt og hold dig ajour på boligmarkedet

Overordnede anbefalinger

Boligejere med F1-lån
Vi anbefaler, at boligejere med F1-lån omlægger til et F3- og F5-lån ved den kommende auktion med mindre familien har flytteplaner. Normalt koster det et gebyr på 500 kr. at ændre på refinansieringsperioden, men i øjeblikket er det gratis at skifte fra F1-, F2 og F4-lån til F3- og F5-lån.

Boligejere med F3- og F5-lån
Vi anbefaler, at boligejere med F3- og F5-lån beholder deres lån. Er man bekymret for højere renter, kan man enten skifte F3-lånet ud med et F5-lån eller omlægge til et fastforrentet lån.

Boligejere med afdragsfrie lån
Vi anbefaler, at boligejerne bruger de lave renter til at afdrage hurtigere på deres gæld. Man bør altid afdrage den dyreste gæld først, hvilket normalt betyder, at eventuelle banklån afvikles før realkreditgælden.

Du kan læse mere om den kommende refinansiering af rentetilpasningslån på nordea.dk