2018_10 Nordea Kredit fylder 25 år

Peter Smith, administrerende direktør i Nordea Kredit Peter Smith, administrerende direktør i Nordea Kredit

Fra Unikredit til Nordea Kredit

Den 1. september 1993 blev Unikredit godkendt som realkreditinstitit af Finanstilsynet og kunne dermed tilbyde realkreditlån til Unibanks kunder. Siden da er der ske meget. Unikredit har fx skiftet navn og hedder nu Nordea Kredit, men grundtanken er uændret – Nordea Kredit tilbyder boligfinansiering til bankens kunder.
 

20 medarbejdere og 2 direktører

For 25 år siden blev Unikredit etableret som et selvstændigt realkreditinstitut ejet af Unibank med bare 20 medarbejdere og to direktører.

Helt fra begyndelsen var kernen et tæt samarbejde mellem realkreditselskabet og banken, hvilket også blev understreget i bankens interne blad fra august ’93, hvor man kunne læse:

"Det er vigtigt, at banken giver en bred rådgivning, hvor hele kundens privatøkonomi tages i betragtning".

Den vision er der holdt fast i siden hen, og Peter Smith, Nordea Kredits nuværende administrerende direktør, konstaterer nu 25 år senere, at:

"Vi har en stærk arv helt tilbage fra selskabets begyndelse – der er de samme værdier, som gælder i dag som dengang” og fortsætter ”Men når det er sagt, har vi selvfølgelig løbende ændret i vores produktsortiment, så det lever op til kundernes ønsker, og vi forbliver attraktive på det meget konkurrenceprægede boliglånsmarked".

Følg med i bolig- og rentemarkedet - tilmeld dig Nordea Kredit BoligNyt her.
 

Ét lån på hylderne – fast rente med afdrag

I starten tilbød Unikredit kun lån med fast rente i form af obligationslån og de såkaldte serie- og mixlån til kunderne, og det lå slet ikke i kortene at tilbyde rentetilpasningslån eller lån med afdragsfrihed.

Det ændrede sig dog med tiden, og nu udgør lån med variabel rente (bl.a. rentetilpasningslån og Kort Rente) knapt 60 pct. af Nordea Kredits samlede udlån på 387 mia. kr. Og omkring 45 pct. af det samlede udlån er lån med afdragsfrihed.

Få overblikket over boligkøbets seks trin

FAKTABOKS: VIDSTE DU AT…

  • Nordea Kredit stadig har to lån fra 1993 på bøgerne. I begge tilfælde er der tale om 30-årige fastforrentede lån med en rente på 6 pct., der udløber i 2023, og hvor restgælden derfor ikke længere er særligt stor
     
  • Den ældste boligejer med lån i Nordea Kredit er 104 år gammel
     
  • Nordea Kredit har et samlet udlån på 387 mia. kr. fordelt med 261 mia. kr. til private boligejere og 126 mia. kr. til erhverv og landbrug, hvilket betyder til at ca. 2/3 af udlånet i Nordea Kredit er givet til private boligejere
     
  • Der i dag er ca. 100 medarbejdere ansat i Nordea Kredit, der primært tager sig af vurderinger, administration af forskellige lånedokumenter, lovgivning, risikostyring og forretningsudvikling

Fra papirdynger til digitale løsninger

I starten var alt på papir, og når tusindvis af kunder omlagde lån på én og samme tid, blev både systemer og medarbejdere presset af enorme papirdynge.

Nordea Kredit har siden implementeret en række digitale forbedringer, og især eBolig, der blev taget i brug i foråret 2015, har lettet konverteringsbyrden og giver store fordele for kunderne. Og de digitale løsninger har også reduceret papirforbruget til glæde for både kunderne, Nordea Kredit og miljøet.

"Vi er kommet langt i de første 25 år, og i takt med at vi bliver stadig mere digitale og løbende optimerer vores processer, bliver vi hele tiden hurtigere, enklere og nemmere at have med at gøre til glæde for vores kunder. Læg dertil, at vi har en målsætning om at være det mest kundefokuserede realkreditinstitut. Jeg synes, der er al mulig grund til at være stolt af denne milepæl og se fremad mod de næste", siger Peter Smith.

Hvad koster det er låne til en ejerbolig. Brug vores beregner