2018_06 Boligejere med rentetilpasningslån skal snart beslutte sig

Lise Nytoft Bergmann

Fristen nærmer sig for boligejere med rentetilpasningslån,der skal have ny rente den 1. oktober

Boligejere med rentetilpasningslån, der skal have ny rente til oktober, bør allerede nu beslutte, hvad der skal ske med deres lån.

Fristen for at ændre på antallet af år mellem rentetilpasningerne er den 30. juli 2018, men har man brug for et tillægslån eller flere afdragsfrie år, skal man reagere inden den 6. juli.

Vi kan kontaktes på telefon 7033 0130 mellem kl. 8 og 20 eller via chatten i netbank.

Boligejere, der er tilfreds med deres nuværende lån, behøver ikke foretager sig noget, da lånet automatisk refinansieres.
 

Se vores nye video med beregninger og gode råd

Vi forventer, at F1- og F3-renten ender på ca. 0 pct., mens F5-renten ender på ca. 0,5 pct.
Du kan se mere om, hvad det betyder for ydelsen på dit lån, og få vores øvrige tips til auktionen i videoen lige her.
 

Overordnede anbefalinger

Boligejere med F1-lån
Vi anbefaler, at boligejere med F1-lån omlægger til et F3- og F5-lån ved den kommende auktion med mindre familien har flytteplaner. Normalt koster det et gebyr på 500 kr. at ændre på refinansieringsperioden, men i øjeblikket er det gratis at skifte fra F1-, F2 og F4-lån til F3- og F5-lån.

Boligejere med F3- og F5-lån
Vi anbefaler, at boligejere med F3- og F5-lån beholder deres lån. Er man bekymret for højere renter, kan man enten skifte F3-lånet ud med et F5-lån eller omlægge til et fastforrentet lån.

Boligejere med afdragsfrie lån
Vi anbefaler, at boligejerne bruger de lave renter til at afdrage hurtigere på deres gæld. Man bør altid afdrage den dyreste gæld først, hvilket normalt betyder, at eventuelle banklån afvikles før realkreditgælden.